Over 6 dagen lanceert Samsung de Galaxy S9, en wat ons betreft gaat de S10, of zouden ze hem heel origineel de Galaxy X gaan noemen, er nooit meer komen. Het einde van het tijdperk Samsung Galaxy’s. Laat de nieuwe S9 dan maar gelijk de beste smartphone ooit zijn. Afsluiten op je hoogtepunt met een camera die ook het beste is wat we ooit in ons mobieltje hebben gehad. Wat zou dat mooi zijn.

We gaan even terug in de tijd naar op 23 maart 2010 toen op een elektronicabeurs in Los Angeles de Galaxy S werd aangekondigd. Bijna 8 jaar geleden, een sensatie voor die tijd, met een amoled scherm en een 5 megapixel camera. Tussen 2010 en nu was het daarna een wedstrijd met Apple, van de S2 naar de S9 a.s. zondag tegenover de 1e iPhone naar de X vandaag. Steeds sneller, met een steeds betere camera, meer geheugen en een display met een ongekende hoge resoluties. We kunnen niet meer zonder, een smartphone is vast onderdeel van ons leven geworden.

Hoe goed de camera ook zal zijn, met welke extra features dan ook, het uiterlijk is gedateerd. Een rechthoekig zwart apparaat, soms net te groot voor in je broekzak, nog steeds met een battery die waarschijnlijk net iets beter is maar die je toch iedere dag moet opladen. Misschien met een nog net iets hogere beeldresolutie, want dat kan blijkbaar nog steeds, maar ook fragile. Een keer vallen is nog steeds dodelijk voor je smartphone.

Het moet straks wel een keer over zijn, en het is haast ondenkbaar dat de volgende Galaxy dan net nog een keer weer iets beter is. Als grootste technologiebedrijf ter wereld moeten ze bij Samsung toch ook onderhand denken dat het anders moet. Vernieuwend, baanbrekend en mindblowing, de Smartphone die alle eerdere Galaxy’s doet vergeten en ook gelijk al die andere rechthoekige vergelijkbare maar toch net iets andere smartphones. Of je hem kan dubbelklappen met een daarvoor extra groot scherm, of gaan we zo ver dat ik toch een chip onder mijn huid laat implanteren om daarna op ieder scherm wat ik maar wil alle denkbare functies van een smartphone te kunnen gebruiken, wie zal het zeggen, laat hem zo vernieuwend zijn dat we er niet uitgepraat over raken.

Het is geen zeker geen pleidooi maar eerder een drang naar vernieuwing. Het is immers nu wel mooi geweest met de jaarlijkse updates van de huidige generatie smartphones. Daarom hopen we op wat hierboven staat, nog een keer de beste smartphone ooit lanceren en dan is echt klaar met de Galaxy familie.

Powered by WPeMatico