Nokia ooit publiekslieveling #1 als het ging om mobieltjes. Maar mobieltjes werden smartphones, Apple kwam en zo’n beetje alle andere toestelfabrikanten stapten over op Android. Nokia niet, en dat hebben ze geweten want het werd het verhaal van exit, over en sluiten. Vandaag is alles anders en Nokia, inmiddels eigendom van het Finse bedrijf HMD Global, is terug van weg geweest. Tijdens het Mobile World Congres in Barcelona lanceren ze maar liefst 5 nieuwe Nokia smartphones, de Nokia 8 Sirocco, een limited edition toestel, de Nokia 7+, Nokia 6, een vernieuwde versie van de legendarische Nokia 8110 en een Nokia 1.

Android One

Maar er is meer want Nokia is inmiddels “de eerste wereldwijde partner” geworden van Google’s Android One-programma. Ieder toestel dat door Google voortaan voor het programma geselecteerd is, heeft eerst een grondig testproces doorstaan. Dit zorgt ervoor dat deze toestellen en services voldoen aan de hoogste specificaties voor hardware, implementatie, beveiliging en gebruikservaring.

nokia-8-sirocco-1
Nokia 8 Sirocco

Powered by WPeMatico