Cryptocurrency’s zijn op het moment erg hot. Maar denk je na over waar je jouw digitale valuta opslaat? Hoogst waarschijnlijk ergens online in een wallet. Maar het kan nu op een andere manier. Die mogelijk ook iets veiliger is. Archos komt namelijk op de markt met de perfecte hardware-portemonnee om jouw bitcoins en andere valuta’s veilig op te slaan, te zorgen voor cold storage van private keys en bescherming tegen hacken. Tijdens het MWC 2018 lanceren ze de Safe-T mini, beschikbaar is vanaf juni 2018 voor € 50,-.

Archos is een actief lid van het cluster Systematic Paris Region, die een specifieke themagroep genaamd ‘Digital Trust & Security’ heeft opgericht. Het doel van deze groep is om wereldwijde kampioenen in cybersecurity te ontdekken en verder te ontwikkelen. De Safe-T mini is ontwikkeld met het oog op dynamiek van deze thema-groep, die op het gebied van cryptocurrency bestaat uit als partners zoals OCamlPro, Secure-IC en Gemalto.

Productie in Frankrijk

De Archos Safe-T mini is het eerste resultaat van het Archos R&D-team op dit gebied. Het team gebruikte haar expertise bij het beveiligen van cold storage data en bij het ontwerpen en het ontwikkelen van de Safe-T mini. De hardware portemonnee wordt in Frankrijk geproduceerd om optimale procesbeheersing te kunnen garanderen.

Security

  • De Safe-T mini genereert en slaat een private keys offline op en voorkomt dat hackers online toegang krijgen tot de private key.
  • De Safe-T mini voert alle crypto-bewerkingen offline op het apparaat uit.
  • Op het ingebouwde scherm worden alle transactiegegevens weergegeven, zodat de gebruiker de details van de transactie kan controleren voor het ondertekenen. Het is voor hackers onmogelijk transacties onopgemerkt te wijzigen.
  • Er is software van de fabrikant nodig om een pin-code te kunnen genereren, zodat alleen de eigenaar toegang tot de portemonnee krijgt en het kan gebruiken.
ARCHOS Safe-T mini_6

Powered by WPeMatico