Whoops… Weet je nog vorige week, dé aanwijzing die leidde naar Simone als de Mol van 2018? Nou, dat bleek dus niet helemaal juist. Of helemaal niet want ze is naar huis. En met mij zat half Nederland met open mond voor de buis dit weekend.

Ik vind het bijzonder, want ieder jaar is er één zo’n hint waarvan je weet dat dat ‘m is. En die blijkt dus nu fout te zijn. Was het dan toeval dat Simone op de plaats van de afvaller op de foto stond? In de laatste aflevering stond ze in ieder geval niet op de plek van Stine en toen wist ik eigenlijk al wel hoe laat het was. Heel Nederland is in de war – en z’n punten kwijt in de app. Dé aanwijzing die geen aanwijzing blijkt te zijn: knap werk van de makers van Wie is de Mol of puur toeval? Over twee weken zal Art er vast wel iets over kwijt willen.

Maar is Ruben dan de Mol van 2018?

Er is me wel degelijk iets opgevallen aan deze aflevering. Normaal gesproken laten de makers van Wie is de Mol in de laatste afleveringen niet precies meer zien wie nu wie verdenkt. Om het voor de kijkers extra spannend te maken. Nu is er helemaal niets geheim: iedereen verdenkt Ruben en Ruben zelf denkt dat het óf Olcay óf Jan is. Maar heel veel meer opties heeft hij natuurlijk ook niet. En omdat het zo duidelijk is dat iedereen Ruben verdenkt, denk ik dat hij het helemaal niet is. Want dan zou de laatste aflevering toch helemaal niet meer spannend zijn? Blijkbaar is ook nog eens aangetoond dat hij het meeste geld heeft verdiend voor de pot, wat hem dan ook meteen de slechtste Mol ooit zou maken.

Het is veel vaker gebeurd dat er iemand in de finale stond die compleet verkeerd zat. In het seizoen dat Susan Visser de Mol was zat Freek Bartels ook fout. En vorig jaar nog wist Jochem van Gelder de finale te halen met zijn verdenkingen op Sanne Wallis de Vries, maar ook zij was niet de Mol. Je kunt namelijk ook per ongeluk een paar vragen over de Mol goed invullen terwijl je iemand anders verdenkt, en zolang de rest gewoon nóg slechter is blijf je in het spel.

Heel trots op mijn koker #wieisdemol2018 #widm Op naar de #Finale samen met @rubenhein en mijn buddy @jan_versteegh

Een bericht gedeeld door Olcay Gulsen (@superolcay) op

Powered by WPeMatico