In Scandinavië is iedereen blond, Duitsers kunnen niet tegen een grap en in Ierland wordt er gedronken tot ze erbij neervallen. We hebben deze clichés allemaal wel een keer voorbij horen komen. Sommige stereotypes hebben een kern van waarheid, anderen lijken wel uit de lucht te komen vallen.

TravelBird vroeg 15 ambassadeurs van over de hele wereld wat de meest voorkomende misconcepties zijn over de inwoners van hun land en hier vind je de top 7 leukste antwoorden.

1. Mexicanen doen niets anders dan drinken en dutten

Volgens ambassadeur Jorge-Castro verwijzen veel clichés over Mexico en de Mexicanen naar het oude Mexico. Denk maar aan het clichébeeld van de slapende Mexicaan onder een cactus met fles tequila in de hand, of dat Mexicanen luie sombrero dragende mensen zijn die zich verplaatsen op ezeltjes. “Het is een grappig beeld, maar gelukkig geen werkelijkheid!” zegt hij. Mexico is eigenlijk een van de meest geavanceerde producenten van hightech medische apparaten, energie en de automotive industrie, om er maar een paar te noemen.

mexicanen

Powered by WPeMatico