In de Dutchcowboys Daily vind je nieuwe, opvallende, leuke, interessante of niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, donderdag 1 maart 2018.

Loving Vincent

De film Loving Vincent van regisseur Hugh Welchman is genomineerd voor de Oscar voor beste animatiefilm. Het Van Gogh Museum heeft de makers van de film ondersteunt en het museum mengt zich nu in de strijd om een Oscar met de campagne #Vincentdeservesthis. Met een billboard op Sunset Boulevard in Los Angeles, advertenties in Amerikaanse filmbladen en een uitgebreide social media-campagne laat het museum weten dat Vincent ‘een Oscar verdient’.

Loving Vincent geeft in 65.000 frames, door meer dan 125 kunstenaars met de hand geschilderd in dezelfde stijl als Van Gogh, een interpretatie van de laatste jaren van de beroemde schilder.

Powered by WPeMatico