De naamsbekendheid van Huawei is het afgelopen jaar in de ‘consumer industry’ met maar liefst 85% gestegen. Dit heeft mede geresulteerd in de verkoop van maar liefst 153 miljoen smartphones. Het mag duidelijk zijn, na Samsung en Apple is Huawei ‘the rising star’. Als telecomprovider voorzien ze al decennia een groot deel van de wereld van infrastructuur waaronder ook Nederland (KPN). Het is inmiddels wel duidelijk dat het Chinese bedrijf naast haar rol in de telecomindustrie ook de marktpositie op de consumentenmarkt wil versterken.

Tijdens het Mobile World Congress in Barcelona lijken ze hun rol als een van de grootste innovators meer dan ooit te willen uitlichten. Met indrukwekkende video’s over The new Thing, AI, Smart city’s en de rol die 5G gaat spelen, allen getoond op een mega-video-wall van zo’n 40 meter breed lijken we aanwezig te zijn bij de presentatie van het jaar. Er moet vandaag haast wel geschiedenis worden geschreven. En waarom ook niet, Huawei is een van de belangrijkste technologie bedrijven ter wereld.

Huawei Matebook X

En dan valt de impact van het echte nieuws toch een beetje tegen al heeft dat veel te maken met het feit dat we uit Nederland komen. Het grootste nieuws vandaag is dat Huawei, ’s wereld eerste fullview touchscreen notebook (See it, Touch it) met de veelzeggende naam ‘the Matebook X Pro’, lanceert tijdens MWC 2018. Het is de notebook die Apple al lang geleden had moeten introduceren maar niets is minder waar. Geen wonder dat tijdens de presentatie door de uiterst aimabele CEO van Huawei, Richard Yu (trots als altijd en een altijd aanwezige glimlach) deze nieuwe notebook op ieder detail wordt vergeleken met een Macbook van dat andere bekende tech-bedrijf uit Cupertino.

Brutaal of gewoon duidelijk maken hoe het zit met de nieuwe high-end tech producten van Huawei. Deze Matebook X Pro is een werkelijk prachtige notebook, met touchscreen (FullView display met een 91% screen-to-body ratio) qua looks vrijwel 1:1 vergelijkbaar met een Macbook Air. The bad news is, en daar komt tie, dit juweeltje gaat in heel Europa verkocht worden behalve dan in Nederland en België. Ze willen eerst kijken hoe hij het doet in andere landen vertelt een woordvoerder van Huawei, alsof daar dan de introductie in Nederland van zal afhangen. Het is jammer maar wie hem ziet en aan een nieuwe notebook toe is kan het dus het beste maar even over de grens gaan, en dat ten gunste van de verkoopcijfers daar.

Matebook_X_Pro
Matebook X Pro

Powered by WPeMatico