5G is de heilige graal

Het jaarlijkse Mobile World Congress 2018 zit er weer op. Zoals we inmiddels weten gaat het vierdaagse congres allang niet meer over alleen smartphones. Eigenlijk staan alle grote smartphone fabrikanten nu gezamelijk nog in één hal. De overige hallen gaan over innovatie die je kunt samenvatten in acht letters: 5G, AI, VR, AR en securtiy enkele andere mobiele technologieën.

Het Mobile World Congress is in mijn ogen hiermee dus ook gelijk een stuk interessanter geworden. Eerlijk is eerlijk wat maakt het de gemiddelde consument nu vandaag de dag nog uit wat voor processor er in de laatste smartphone van Alcatel, Samsung of Huawei zit. Bovendien is vrijwel 90 procent van het “nieuws” vooraf al bewust uitgelekt. Nee, het gaat op het Mobile World Congress in 2018 niet over smartphones maar over 5G, AI, VR en AR waarbij het lijkt dat de komst van 5G een soort van heilige graal is waar alles en iedereen in de wereld op zit te wachten. 5G zorgt voor de connectiviteit tussen smartphones, driverless cars, drones en wordt de verbindende factor als het gaat om Smart Cities, Smart Homes, IoT (Internet of Things) en alle nieuwe vormen van entertainment.

Mobile World Congress 5G
Mobile World Congress 5G

Powered by WPeMatico