Twitter introduceerde deze week een nieuwe Bookmark-functie. Deze maakt het mogelijk om Tweets op te slaan om ze later weer snel terug te kunnen vinden. Een nieuwe ‘share’-button onder elke Tweet maakt het makkelijker om de Tweet op te slaan, te delen via Direct Message of andere manieren via Twitter.

Omdat timelines al vol staan met artikelen, threads, video’s en gifjes, is het voor gebruikers niet altijd mogelijk om alle Tweets volledig te ontdekken. De mogelijkheid om Tweets op te slaan is dan ook een veel verzochte functie vanuit de Twitter community.

Hoe het werkt?

Bookmark een Tweet door op het share-icoon onderaan de Tweet de klikken en selecteer vervolgens “Add Tweet to Bookmarks”. Vind deze net zo eenvoudig terug door te klikken op het Bookmarks-pictogram in het profielmenu. Opgeslagen Tweets kunnen op elk moment van de dag door de gebruiker verwijderd worden. Daarnaast kan de gebruiker alleen zien welke Tweets hij of zij heeft opgeslagen.

Twitteraars

De nieuwe functie is ontwikkeld met behulp van de Twitter community. Door gedurende de ontwikkeling van Bookmarks updates te Tweeten, hebben gebruikers continu hun feedback kunnen delen. Hieruit bleek dat gebruikers graag replies opslaan om later op te reageren.

Bookmarks zijn wereldwijd beschikbaar op Twitter voor iOS en Android, Twitter Lite en mobile.twitter.com.

Powered by WPeMatico