Mocht je op een plek zijn waar het echt mega koud is – Lapland in de winter bijvoorbeeld – dan is fotograferen ineens niet meer zo heel erg leuk. Daarvoor heb je namelijk je handen nodig en bij temperaturen van -25° C wil je liever niet je handschoenen uit hoeven te trekken. Een normale camera (spiegelreflex bijvoorbeeld) kun je nog wel bedienen met een dun handschoentje, maar een iPhone is een ander verhaal.

Nu zijn er van die handschoentjes waarmee je een touchscreen van een iPhone zou moeten kunnen bedienen. Ik heb er inmiddels drie verschillende uitgeprobeerd en kan je vertellen dat dat simpelweg niet werkt. Heel soms reageert het touchscreen van je telefoon op een aanraking met een handschoen, maar het werkt vaker niet dan wel. Dat is frustrerend, waardoor je uiteindelijk toch weer je handschoenen uittrekt en met een ijskoude hand achterblijft. Handen warmen niet super snel op; wanneer ze eenmaal écht koud zijn heb je een warmer lichaamsdeel nodig om ze weer een beetje op temperatuur te krijgen.

Toen ik een reis maakte naar Lapland merkte ik pas hoe vervelend het eigenlijk was dat ik mijn telefoon niet kon gebruiken om buiten foto’s of een video te maken. De enige optie was mijn handschoen uittrekken maar ik kan je vertellen dat dat al bij -10° C helemaal niet meer leuk is, laat staan bij koudere temperaturen. Maar wie een beetje creatief is vindt een oplossing. Want het kan dus wel: foto’s en video’s maken met je iPhone terwijl je dikke winterwanten draagt. Zo doe je dat.

Benodigdheden: Siri en je neus

Om te beginnen is het handig als je wel bereik hebt met je telefoon, want je heb hier Siri voor nodig. Aan Siri kun je namelijk vragen om de cameramodus te openen.

Hé Siri, open de camera.

– Marloes de Hooge

Powered by WPeMatico