Net zoals Evan Blass doorgaans goed te vertrouwen is als het om mobiele lekken gaat is Ming-Chi Kuo de man om in de gaten te houden als het om Apple gaat. De analist heeft al vaker de juiste informatie gehad en hij doet nu een duit in het zakje over de aanstaande, ‘goedkope’ Macbook Air die Apple wil gaan uitbrengen.

Dat gaat in het tweede kwartaal gebeuren, zo zegt Kuo, maar ook hij durft niet te zeggen wat de prijs gaat zijn. Op dit moment is de huidige Macbook Air ook al de goedkoopste laptop die Apple verkoopt, maar met een prijs van 1100 euro is ‘goedkoop’ misschien niet het juiste woord. Het is de bedoeling dat Mac-verkopen met een procent of tien tot vijftien gaan toenemen in 2018 en de betaalbare Macbook Air moet daar aan gaan bijdragen.

Om echt een verschil te gaan maken moet de besparing op die Macbook Air toch serieus zijn. De achtergebleven laptop-lijn is aan een nieuwe versie toe, want op dit moment zou je wel gek zijn om geen Macbook of Macbook Pro te kopen in plaats van een Air. Toch is de air blijkbaar een populaire computer onder studenten, in elk geval in de VS. Hopelijk kan Apple’s nieuwe variant de Air een beetje moderniseren zonder het unieke van de laptop (de heel lang meegaande batterij) kwijt te raken. Daarnaast komt er geen update voor de Pro in 2018, dus de laptop-liefhebbers die graag Apple kopen hebben weinig keuze als het om een nieuwe computer gaat.

Powered by WPeMatico