De Oscars zijn afgelopen nacht uitgereikt en zoals altijd levert dat toch weer wat speciale momenten op. Hoewel de uitreikingen van de grootste filmprijzen ter wereld relatief rustig waren (de chaos van vorig jaar was het zeker niet) zijn er met zoveel celebrities, speeches en grappen die tijdens de ceremonie gemaakt worden altijd wel dingen die blijven hangen.

De opening van Jimmy Kimmel was leuk, zeker het einde waarin hij een Jetski beloofde aan degene die de kortste acceptatiespeech wist te houden. Hij kwam nog terug op de prijs en maakte het aanbod gaandeweg de ceremonie iets aantrekkelijker. Uiteindelijk ging kostuumdesigner Mark Bridges (Phantom Thread) aan de haal met de jetski nadat hij zijn speech in 36 seconden wist te proppen. Een Oscar én een jetski, da’s niet verkeerd!

Powered by WPeMatico