Het is zo’n beetje een drieklapper, de auto die alles heeft. Eerst was er de Jaguar, een automerk waar standaard je hart al wat sneller van gaat kloppen. Dan een SUV: je kunt maar een voorkeur hebben voor dit type auto’s, en dan óók nog een volledig elektrisch exemplaar. Het laatste hoort bij onze DNA, innovatief, modern en bovenal duurzaam. Wat ons betreft kunnen ze hem inpakken, strik er omheen en per direct afleveren. Niets meer aan doen, omdat we er nog eens vanuit gaan dat bij een dergelijke bolide alle denkbare gear, nuttig en leuk, waarschijnlijk al in de standaarduitvoering zit.

Jaguar I-Pace

De Jaguar I-Pace heeft vierwielaandrijving met twee elektromotoren. Dat is goed voor 400 pk en een sprintje van zero naar honderd in 4.8 seconden. Dat is rap, heel rap al zullen notoire sneuneuzen weten te melden dat een ‘Elon Musk’ rapper is. Het bereik schatten we op zo’n 480 km. Daarmee rijden wij vanaf de grens moeiteloos naar Parijs. De bijtelling is 4% in ons Nederlandse belastingparadijs en het onderhoud schatten we op max één keer per jaar. Misschien het enige punt waarover je kunt struikelen is dat al dit lekkers begint bij 80K schoon aan de haak. Oh ja en het is een slechts een detail, Jaguar troeft met deze auto zo’n beetje alle grote automerken af, die wel zeggen dat ze met een T-Rex (lees Tesla killer) gaan komen maar deze nog niet op de markt hebben. Jaguar zou wat dat betreft zomaar een mega-hit in handen kunnen hebben.

Jaguar_I-Pace_voorkant

Powered by WPeMatico