Facebook doet het weer. Nadat ze door de EU al waren gesommeerd om op te houden met automatische gezichtsherkenning in apps als Moments vanwege de forse privacybezwaren is de functionaliteit nu weer terug. Facebook zegt dat de technologie gebruikt wordt om te voorkomen dat profielfoto’s worden gestolen en misbruikt door online boeven.

Er zijn voorbeelden genoeg van mensen die ineens een tweede identiteit blijken te hebben omdat iemand hun foto’s van de tijdlijn plukt en zich zo voordoet als iemand anders, en het zou fijn zijn om dat een halt toe te roepen. Dat maakt het echter niet goed dat de functie in Europa weer wordt aangezet, terwijl er aan de achterliggende privacy-bezwaren niets veranderd is.

Het is nog volstrekt onduidelijk wat er met de gegevens gebeurt die Facebook verzamelt, dus nu toestemming geven is onverstandig.

Powered by WPeMatico