Op de dag dat bekend is geworden dat boze Taxi-chauffeurs het kantoor van Uber in Amsterdam willen bestormen, komt er een nieuwe vervoersdienst beschikbaar in onze hoofdstad. ViaVan, het resultaat van een samenwerking tussen Via en Mercedes-Benz Van, is vandaag namelijk van start gegaan met de on-demand gedeelde ritten-service in Amsterdam. Het is de eerste stap die het van oorsprong Amerikaanse bedrijf binnen Europa maakt.

App

Via de app worden passagiers gekoppeld aan andere passagiers die dezelfde kant op gaan en daardoor hun rit bij een professionele chauffeur kunnen delen. ViaVan is een verlengstuk van het openbaar vervoer van Amsterdam en biedt een betaalbaar en gemakkelijk alternatief dat de overvolle wegen verlicht en de CO2 uitstoot per persoon moet gaan verminderen vergeleken bij een taxiservice.

On-demand

ViaVan maakt gebruik van het efficiënte on-demand transit-platform dat is ontwikkeld door Via voor de New Yorkse markt. Op dit moment worden daar ruim 1,5 miljoen ritten via dat platform gemaakt. Via stelt deze technologie ook beschikbaar aan andere transportservices wereldwijd.

​Wij geloven dat de toekomst van stedelijk vervoer een ‘sweet spot’ heeft tussen inflexibele bussen en dure taxi- of privé-autodiensten. Onze technologie maakt nu al meer dan 30 miljoen gedeelde ritten over de hele wereld mogelijk en we kijken heel erg uit naar de ontwikkeling van ViaVan in Amsterdam. We zien het als onze missie om transport te bieden die volledig losstaat van de beperkingen van vaste routes en tijden.

– Chris Snyder, CEO van ViaVan

Powered by WPeMatico