Toyota is uiteraard prominent aanwezig op de Autosalon van Genève (8-18 maart 2018). Daar toont het ondermeer de volledig nieuwe Toyota Auris en ook de nieuwe AYGO is in Genève voor het eerst live te zien. Maar het leukste nieuwtje is toch wel het debuut van de GR Supra Racing Concept, een concept raceauto die de terugkeer van Toyota’s iconische sportauto Supra markeert.

GR Supra Racing Concept

Deze spectaculaire conceptcar is een voorbode van een toekomstige Toyota sportauto die op de openbare weg en het circuit topprestaties moet gaan leveren.

De Toyota Supra is 25 jaar lang synoniem geweest aan power, performance en ‘handling’ en heeft de reputatie van een geweldige sportauto. En niet alleen op de openbare weg. Ook op het circuit wist de Supra jarenlang het Japanse GT-kampioenschap te domineren en de harten van vele racefans te veroveren. De vierde generatie Supra won de GT500-klasse van het GT-kampioenschap (tegenwoordig Super GT) maar liefst vier keer. In de jaren negentig deed de Supra twee keer mee aan de 24 uur van Le Mans.

The Fast and the Furious

De Supra roept 16 jaar na zijn productiestop nog altijd veel enthousiasme op bij racefans over de hele wereld. De aanhoudende populariteit wordt medebepaald door zijn succes als populair model in Gran Turismo. Verder speelt de Supra ook een hoofdrol in de eerste film uit de actiefilmreeks ‘The Fast and the Furious’.

1978

De naam Supra deed in 1978 zijn intrede op een grotere en sterkere versie van de tweede generatie Celica voordat het een modelnaam op zich werd. De originele Supra – de A40 – werd opgevolgd door drie generaties: de A60 in 1981, A70 in 1986 en A80 in 1993. De achterwielaandrijver met voorin geplaatste motor bleef tot 2002 in productie. De laatste generatie was het sterkste productiemodel van Toyota ooit.

21_GR_Supra_Racing

Powered by WPeMatico