Terwijl Disney rustig bouwt aan haar eigen streamingdienst die voornamelijk op kinderen gericht gaat zijn is Netflix ook met kinderen bezig, maar dan op een iets andere manier. Er komt namelijk een betere manier voor ouders om bepaalde films en series af te schermen voor de jeugd met behulp van een pincode en je krijgt als ouder straks meer inzicht over wat je kind op Netflix allemaal kijkt.

De leeftijdsgrens die ouders kunnen aangeven ligt gelijk met de PEGI-leeftijdsindelingen: drie, zeven en dertien jaar. Door een pincode in te stellen kun je bepalen vanaf welke leeftijdsclassificatie er toestemming moet zijn om te kijken. Via de instellingen als je in een profiel zit kun je dit makkelijk instellen. Binnenkort kun je zelfs specifieke titels achter een pincode kunt zetten als je het niet eens bent met de leeftijdskeuring of gewoon iets niet wil laten langskomen voor je kind.

netflix-kinderslot-vs

Powered by WPeMatico