De Autoshow in Genève heeft al een hoop lekkers gebracht voor autoliefhebbers, maar Porsche doet ook nog een duit in het zakje met hun Cross Turismo concept. Het is onderdeel van Porsche’s nieuwe E-serie en is een soort SUV maar dan zonder een SUV te zijn. Lijkt dat ergens op? Ja, dat lijkt best op de Model X van Tesla, en Porsche doet er niet zielig over: dat is de concurrentie voor deze concept car, die volgens Porsche dichter bij een productiemodel ligt dan je misschien zou denken.

De Cross Utility Vehicle, zoals Porsche ‘m zelf noemt, borduurt voort op de Mission E die in 2015 al werd onthuld. Er zitten elementen van de Panamera Sport Turismo in het concept dus optisch is het een typische Porsche. De variabele laadruimte die de auto heeft is volgens Porsche (niet onbelangrijk, vinden ze zelf) groot genoeg om een Porsche e-bike in te kunnen leggen.

high-mission-e-cross-turismo-2018-porsche-ag2

Powered by WPeMatico