Het kan, blijkbaar: met een gratis abonnement van Spotify toch gebruik maken van een aantal van de voordelen die betalende gebruikers hebben. Normaal gesproken kun je alleen maar in shuffle modus luisteren, kun je niet alle nummers skippen en krijg je reclame tussen de nummers door. Het idee achter die beperkingen is dat je prima muziek kunt luisteren, maar dat het nemen van een premium abonnement toch wel aanlokkelijk wordt. Dat lijkt op zich goed te werken, want inmiddels hebben al meer dan 70 miljoen mensen zo’n premium abo.

Er zijn echter altijd mensen die niet graag willen betalen voor hun muziek. Om dat te faciliteren zijn er verschillende gehackte versies van de Spotify-app te krijgen (voor Android, natuurlijk) die een aantal van die restricties opheffen voor de gebruikers. Hoeveel mensen gebruik maken van zo’n gehackte versie van Spotify is niet duidelijk, maar het zijn er blijkbaar genoeg voor het bedrijf om in actie te komen. Er worden nu mailtjes gestuurd naar gebruikers die zo’n gemodificeerde app gebruiken die – nog – vriendelijk vragen om een andere versie te gaan gebruiken omdat hun huidige ‘abnormale activiteit’ vertoont.

spotify-pirates
Beeld: Torrentfreak.com

Powered by WPeMatico