Internationale Vrouwendag wordt inmiddels ieder jaar gehouden op 8 maart om de economische, politieke en culturele prestaties van vrouwen te vieren. De basis voor deze dag werd in 1908 gelegd in New York, namelijk de eerste staking door vrouwen, gericht tegen slechte arbeidsomstandigheden in de textielindustrie. Dit bleek uiteindelijk het prille begin van de strijd voor de vrouwenemancipatie.

En dus staat deze datum ieder jaar in het teken van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen. Zoals we inmiddels gewend zijn reageert ook het internet en social media op deze dag. Hieronder een aantal van de leukste inhakers en tweets. Heb jij iets dat niet mag ontbreken in dit rijtje? Geef het hieronder aan en we voegen het toe!

Google Doodle

Zoals we gewend zijn van Google met dit soort dagen hebben ze ook nu weer een Google Doodle gemaakt. Bekijk verhalen van vrouwen van over de hele wereld in de #GoogleDoodle van vandaag.

google-doodle

Powered by WPeMatico