We gaan snel weten wat er allemaal nieuw gaat zijn in Google’s nieuwe 9.0 versie van Android, zo blijk uit nieuwe geruchten. Android P, zoals het nog heet voordat er een snack aan de letter wordt gehangen, komt midden deze maand in beta beschikbaar. Dat is niet gek, want Google heeft in de afgelopen jaren al vaker in maart nieuwe versies van hun OS vrijgegeven. Laat het midden deze maand toevallig Pi Day (3/14) zijn, wat de naam van de update ook zou kunnen verklappen.

Op welke toestellen die testversie te gebruiken is weten we niet, maar ga er maar van uit dat je nog niet op je Samsung, Huawei of OnePlus telefoon aan de slag kan met die versie. Het zal in eerste instantie beperkt blijven tot Google’s eigen Pixel (2)-toestellen. Dat betekent dat je er als gemiddelde Android-gebruiker niet veel van gaat merken totdat de versie echt op de markt is gekomen. Zelfs dan moet je vermoedelijk nog wachten tot de maker van je smartphone de update in hun eigen systeem verwerkt.

Powered by WPeMatico