Verticale video is niet meer weg te denken uit ons mediadieet, tot spijt van sommige mensen die echt geloven dat horizontale video beter is. Bij Netflix doen ze daar niet moeilijk over, want de cijfers hebben uitgewezen dat er ontzettend veel op mobiel Netflix gekeken wordt. Om die kijkers tegemoet te komen is er een speciaal team van editors aan de slag gegaan om voor mobiele apparaten hetzelfde te doen als voor de desktop- en tv-versies van de app: korte previews van series maken.

Die previews zijn vanaf april te zien op mobiel, maar zien er natuurlijk iets anders uit dan je gewend bent tot nu toe. Je ziet wel zoals je misschien al gewend bent van de desktopversie een dertigtal seconden van een serie of film, maar er wordt een apart verticaal gemonteerd stukje getoond. Op zich logisch, want aan een klein streepje video op een verticaal scherm zie je niet zo veel. Dan heb je dus straks én het gemak van de bediening van de mobiele app én een goed beeld (letterlijk) van wat je kunt gaan zien.

Powered by WPeMatico