Liefhebbers van Scandinavische thrillers kunnen weer gaan bingewatchen want sinds 6 maart staat de nieuwe serie Grenseland (Borderliner) live op Netflix. Grenseland is een donkere thriller, een stijl die we wel vaker tegen komen bij series uit Scandinavië.

De nieuwe achtdelige serie gaat over een met verlof gestuurde rechercheur Nikolai (gespeeld door Tobias Santelmann, ook te zien in Acquitted en Marcella) die een moordzaak moet onderzoeken waarbij zijn familie is betrokken. Om zijn familie te beschermen probeert Nikolai een aantal bewijzen over deze moordzaak af te dekken. Maar wanneer zijn partner bij de politie Anniken hem van vals spel verdenkt, raakt hij verstrikt in zijn eigen intrige waarbij de grens tussen goed en kwaad steeds meer aan het vervagen is.

De serie was eerder al te zien op de Noorse zender TV2. De IMDb score 6.9 is wat laag maar maakt de serie niet minder de moeite waard om toch te kijken.

Powered by WPeMatico