Dit is de nieuwe Audi R8 V10 RWS (Rear Wheel Series). De naam zegt het al, hij beschikt over achterwielaandrijving voor maximaal rijplezier. Verder zal dit model met de hand gebouwd worden in de R8-fabriek ‘Böllinger Höfe’ en de totale oplage verdeeld over de Coupé en Spyder bedraagt maar 999 exemplaren.

Power

Zoals we van Audi mogen verwachten beschikt deze nieuwe R8 V10 over veel power. De direct ingespoten 5.2 FSI-middenmotor is één van de laatste atmosferische krachtbronnen in zijn segment. Deze levert een vermogen van 397 kW/540 pk en het maximale koppel van 540 Nm wordt bij 6.500 tpm afgegeven.

De Audi R8 V10 RWS heeft verder standaard een zeventraps S-tronic transmissie met dubbele koppeling en drive-by-wire aansturing. Met het standaard launch control-systeem is altijd de snelste start te realiseren. En dus sprint de Coupé-uitvoering in 3,7 seconden van 0-100 km/h (de Spyder in 3,8 s.) en de topsnelheid bedraagt 320 km/h (bij de Spyder is dat 318 km/h). En uiteraard is ook de indringende sound een bijzondere attractie van de V10.

a181686-large

Powered by WPeMatico