Series van Nederlandse bodem zijn steeds vaker succesvol. En dat met name de misdaadseries lijken het goed te doen. Flikken Maastricht en Penoza zijn daarvan de beste voorbeelden. Maar uiteraard is er nog veel meer beschikbaar op dit gebied. Wat te denken van Fenix.

Deze Nederlandse misdaadserie is op vrijdag 26 januari in première gegaan tijdens het Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR). En sinds vorige week (1 maart) zijn alle afleveringen van het eerste seizoen voor iedereen te zien bij KPN.

Het verhaal van Fenix

Achter de gemoedelijkheid van het leven in Brabant gaat een donkere wereld schuil van goed georganiseerde drugscriminaliteit. Dat ontdekken Rens (Teun Luijkx) en Jara (Rifka Lodeizen), die na lange tijd terugkeren in hun geboorteprovincie.

Zij wil de naam van haar vader zuiveren, hij wil afstand nemen van zijn criminele familie, maar beiden raken vreselijk verstrikt in het web van boven- en onderwereld, waarvan de grenzen steeds meer vervagen. De serie is geproduceerd door Lemming Film, onder regie van Shariff Korver. Overige castleden zijn: Hans Dagelet, Jack Wouterse en Nanette Edens.

Trailer

Powered by WPeMatico