WhatsApp komt met een grote aanpassing voor het verwijderen van zojuist verzonden berichten. Tot nu toe was het alleen mogelijk berichten te verwijderen binnen 7 minuten dat deze zijn verzonden.

In de nieuwe release (voorlopig helaas alleen nog voor Android gebruikers) wordt dit aangepast naar 68 minuten en 16 seconden om verzonden berichten zowel op je eigen smartphone als op die van een ontvanger te verwijderen. Je zult misschien verbaasd zijn met de bijzondere tijdsinterval waarin je de mogelijkheid nog krijgt in te grijpen in berichten die je liever niet, of naar een verkeerde persoon hebt verstuurd.

De 68 minuten en 16 seconden zijn vertaald in computertaal 4.096 seconden oftewel 4K. In letterlijke zin heb je dus 4K tijd om je berichten te verwijderen. Het klinkt misschien behoorlijk ‘nerdy’ maar het verklaart soms waarom nog steeds (old school) dingen zo zijn.

De nieuwe functionaliteit werd ontdekt in de nieuwste Android-bèta, versie 2.18.69 door WABetaInfo, een platform wat de nieuwste WhatsApp-functies bijhoudt in bètaversies. Naast het verwijderen van berichten kwam tegelijkertijd de melding dat WhatsApp een nieuwe sticker-functie aan de app heeft toegevoegd. Deze is echter nog wel ‘under development’ wat zoveel zegt als meer informatie hierover volgt later.

[Image : PIxabay : Creative Commons CC0]

Powered by WPeMatico