Hoewel het iets beter is geworden in de laatste jaren zijn er nog steeds te veel versies van Windows. Microsoft blijft het belangrijk vinden om zakelijk- en thuisgebruik te scheiden in de verseis van haar besturingssysteem en er is sinds vorig jaar zelfs een aparte versie van Windows die alleen maar veilige apps uit de Windows-store draait, Windows S.

S is niet alleen veilig, het is ook sneller qua inloggen en beter voor je batterij, zo zegt Microsoft. Het wordt neergezet als de ideale Windows-versie voor het onderwijs en om te gebruiken in kleine en goedkope laptops. De parallel met een Chromebook is dan snel gemaakt en dat klopt ook: je zou het Windows Light kunnen noemen, maar uiteindelijk is het een gestroomlijnde versie van het OS voor mensen die niet alle netwerk- en systeemfuncties van hardcore Windows nodig hebben.

We verwachten dat de meerderheid van onze klanten van de voordelen van Windows in S modus zullen gaan genieten.

– Microsoft

Powered by WPeMatico