Waar gaat het naar toe, is een veelgehoorde vraag, wanneer we het hebben over technologie en innovatie. De technologische ontwikkeling gaat vandaag de dag snel. Sneller dan dat we wellicht ons thuis op de bank kunnen voorstellen. Op korte termijn worden de wekelijkse boodschappen, welke we via een app, robot (of via onze stem) hebben gekocht en betaald, echt via een elektrische auto volledig autonoom thuis bezorgd. Deze app en of robot staat vervolgens in contact met onze koelkast en vriezer en weet dus exact wat er gekocht moet worden. Fictie? Nee, absoluut niet en geloof me, het gaat veel verder dan dit relatief simpele voorbeeld. We staan aan de vooravond van een hele nieuwe digitale revolutie.

Internet of Things

We hebben al veel geschreven over IoT-trends en ontwikkelingen. Het is wellicht nog wat abstract en voor veel mensen nog een term en onderwerp voor de nabije toekomst. Desondanks sluiten we thuis “stiekem” vandaag de dag al behoorlijk wat apparaten aan op ons Wi-Fi netwerk. Denk hierbij aan ons Sonos systeem, Google Nest, de Smart TV en mogelijk ook je beveiligingscamera of je deurbel. Het zijn allemaal vrij standaard vormen van IoT mogelijkheden die we vandaag de dag al massaal toepassen. Ook wanneer je zonnepanelen op je dak hebt staan maken ze uit van je IoT netwerk net als je verlichting en je wasdroger of wasmachine. Hiermee komt de digitale economie letterlijk je huiskamer en je huis binnen. We staan zoals al gezegd nog maar aan het begin.

Smarthome regel je via je router

Naast een privacy vraagstuk heb je natuurlijk als consument ook te maken met een uitdaging als het gaat om je Wi-Fi netwerk. Zeker wanneer we steeds meer apparaten hierop aansluiten. Het Wi-Fi netwerk moet immers wel stabiel blijven en krachtig genoeg zijn om al deze apparaten succesvol te laten functioneren.

Tijdens het Mobile World Congress in Barcelona introduceerde AVM een makkelijke manier om je Wi-Fi uit te breiden via Mesh WiFi van FRITZ! Het uitgangspunt is simpel, eenvoudig en ook vrij logisch. Je IoT netwerk regel je binnen je router. Maak dus van je FRITZ!Box met de aangesloten andere FRITZ! producten een Mesh Wi-Fi-router. Er is in huis dan een centrale plaats en dus een omgeving waarin je alles samen laat komen, dat is dus je router. In deze omgeving laat je dus alle aangesloten IoT-apparaten met elkaar communiceren. Dit is veilig, eenvoudig en stabiel. Het zorgt immers voor een optimale dekking binnen je Smarthome omgeving. Je FRITZ!Box is letterlijk het centrale punt en hiermee creëer je thuis je eigen netwerk omgeving.

Naast Wi-Fi maken de Smarthome oplossingen ook gebruik van Dect. Dit maakt AVM hierin uniek. Dankzij deze techniek kun je draadloos telefoneren en met de FRITZ!Fon muziek beluisteren, foto’s bekijken, e-mails lezen en Smarthome-apparaten en mediaspelers bedienen.

AVM_FRITZDECT_200_Stehlampe

Powered by WPeMatico