Vanaf 13 april is op Netflix de serie Lost in Space te zien. De dramaserie is gebaseerd op de gelijknamige serie uit 1965. Het verhaal lijkt vrijwel identiek. Want ook in de remake, die zich afspeelt in het jaar 2046, stort de Robinson-familie op zoek naar buitenaards leven in hun vermaarde ruimteschip Jupiter 2 via een rip in de ruimte neer op een onbekende planeet.

Netflix serie: Lost in Space

Gestrand en lichtjaren verwijderd van de aarde vechten de Robinsons samen met andere kolonisten die met hen zijn gestrand in een vreemde buitenaardse omgeving tegen onbekende krachten. Terwijl zij eigenlijk niets liever willen dan deze planeet zo snel mogelijk weer te verlaten. De originele Lost In Space-serie draaide vooral om de avonturen van de jongste ruimtereiziger Will Robinson. Op basis van deze nieuwe trailer lijkt Netflix die traditie levend te houden, waardoor de serie tegelijkertijd ook een hoog Disney-gehalte heeft. Duidelijk is dat deze productie echt voor het gehele gezin is gemaakt. Tot zover lijkt deze remake nog op het origineel, maar verder zijn er weinig gelijkenissen meer te ontdekken.

Origineel vs. remake

Het is bij remakes zeker niet altijd zo dat deze per se beter moeten zijn dan het origineel. Goed voorbeeld is Planet of the Apes waarbij veel criticasters het origineel echt stukken beter vonden dan de remake. Bij Lost in Space is er heel eerlijk geen vergelijking te maken. De titel is gelijk en er raakt inderdaad een familie Robinson verdwaald in de ruimte. Maar het maken van een vergelijking is eigenlijk onmogelijk en dat heeft alles te maken met het thema.

Sci-fi films uit het verleden zien er vandaag altijd behoorlijk klungelig uit. In 1965 hadden we immers nog geen computertechnologie die we konden gebruiken. We hadden geen CGI waarmee we echt alles konden ontwerpen. Daarnaast was er in 1965 duidelijk nog een groot gebrek aan voorstellingsvermogen hoe de wereld er in de toekomt uit zou kunnen zien.

Powered by WPeMatico