We wisten al een tijdje dat De Sims Mobile er aan zat te komen, maar welke vorm de game van EA zou gaan krijgen was niet duidelijk. Nu is ‘ie er eindelijk, en het is duidelijk: deze gratis game ziet er niet veel minder goed uit dan de ‘echte’ Sims games op console en pc, maar heeft toch wel echt een freemium structuur, met energiemeters, timers en in-game valuta die je met echt geld kunt kopen.

In de basis is dit wel echt De Sims: je maakt een karakter aan in de uitgebreide editor en daarna krijg je een huisje om in te wonen en een baantje (als Barista, natuurlijk) om je geld mee te verdienen. Anders dan in de ‘echte’ Sims games krijg je een dagelijkse takenlijst en als je die haalt krijg je een beloning, meestal geld maar ook vaak nieuwe spulletjes in de winkel die je kunt kopen. Die hangen dan weer vast aan bepaalde verhalen die je vanzelf volgt.

Die verhalen maak je in tegenstelling tot de eerdere Sims-games niet zelf, maar zijn vooropgezet. Met namen als ‘Aartsvijanden’, ‘Het leven van de latte’ en ‘Dit is pas koken’ zijn die in duidelijke categorieën verdeeld zoals relaties, werk en hobby. Wat je moet doen om een verhaal verder te laten lopen is duidelijk aangegeven: je ziet je volgende stap altijd duidelijk aangegeven en hoeft die maar te volgen.

Powered by WPeMatico