Leuk hoor, die super platte toetsenborden die alle Macbooks inmiddels hebben, maar je hoeft maar één keer te kruimelen boven zo’n toetsenbord en dan is er een hele goede kans dat je problemen gaat krijgen met bepaalde toetsen die niet meer goed reageren. Het door Apple bedachte vlindermechanisme is toch niet zo robuust als de ‘oude’ (alles tot en met 2015) Macbook-toetsen die gewoon via het door iedereen gebruikte schaarmechanisme, dus er zijn mensen die nog steeds zweren bij de oude toetsenborden.

Apple heeft zich blijkbaar ook gerealiseerd dat het zwakke punt van de toetsenborden een upgrade kan gebruiken. Daarom hebben ze vermoedelijk patent aangevraagd op dit nieuwe idee dat moet voorkomen dat er iets tussen de toetsen komt en het makkelijker op te lossen maakt als dat toch zou gebeuren.

patent-apple-macbook
Het membraan uit de patent-aanvraag.

Powered by WPeMatico