​The best loudspeaker isn’t the one that adds the most, it’s the one that loses the least.

– John Bowers, Founder, Bowers & Wilkins.

Een mooie quote om dit artikel mee te beginnen. Een uitspraak van oprichter John Bowers en vandaag de dag nog steeds de visie van waaruit men bij Bowers & Wilkins te werk gaat. Iedere speaker, iedere koptelefoon of headset, zal gemaakt worden met deze inspirerende quote in het achterhoofd. Maar het is ook precies waar Bowers & Wilkins zo goed in is. Niet voor niets worden de speakers van het bedrijf gebruikt in een aantal wereldberoemde geluidsstudio’s. Technologie en performance komen bij B&W altijd op de eerste plaats.

Kort even over Bowers & Wilkins

Misschien is nog niet iedereen bekend met B&W, dus eerst even kort iets over het bedrijf zelf. Bowers & Wilkins is een wereldwijde marktleider op het gebied van premium luidsprekerproducten en ambassadeur van ‘true sound.’ De innovatieve, en vaak prijswinnende audioproducten van Bowers & Wilkins vormen een essentieel onderdeel van audio-entertainment, of dat nu thuis is of onderweg. Luidsprekers van het merk worden door audiokenners beschouwd als de definitieve ‘audioreferentie-speakers’, hetgeen dus te merken is aan het feit dat ze gebruikt worden in de belangrijkste opnamestudio’s over de hele wereld.

Worthing, UK

Met het hoofdkantoor gevestigd in het Engelse Worthing (vlakbij Brighton), begint daar ook de geschiedenis van het merk. Kort na de oorlog hebben daar meneer Bowers en meneer Wilkins elkaar ontmoet, om de eerste elektronicazaak te openen. Maar omdat bij Bowers de passie voor het assembleren (en ook repareren) van luidsprekers de overhand kreeg, is hij in 1966 zijn eigen bedrijf gestart. En dus was daar de ‘geboorte’ van Bowers & Wilkins.

Powered by WPeMatico