Er is al veel te doen geweest over cryptovaluta en wat de ecologische impact is van al die berekeningen die computers de wereld over moeten doen om de blockchain in stand te houden. Dat mijnen van cryptovaluta kost veel energie, en die energie wordt weer omgezet in hitte. Dat kun je koelen, of je kunt het omdraaien en je systeem gebruiken om een plek op te warmen.

Dat laatste is het idee achter de Qarnot QC-1. Het is een extreem gestileerde radiator waar geen watersysteem in zit, maar twee Sapphire Nitro + Radeon RX 580 grafische kaarten die voor je aan de slag kunnen gaan. Die twee kaarten hebben een power van ongeveer 60 MH per seconde en het systeem is plug and play: binnen tien minuten kun je het systeem aan het draaien hebben om de cryptovaluta van jouw keuze te gaan mijnen om zo warmte te genereren.

Powered by WPeMatico