Op 21 maart 2018 mogen we weer naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. Veel mensen hebben dan geen flauw idee wat ze moeten stemmen en doen daarom een stemwijzer. Je vult zo’n 25 vragen in over dingen die bezig houden, dingen die je totaal niet bezighouden en dingen waarvan je geen flauw idee hebt waar het nu eigenlijk over gaat (Wmo?) en krijgt vervolgens een stemadvies. Dat kan handig zijn, maar soms komt er uit zo’n stemwijzer dat links en rechts nagenoeg hetzelfde percentage scoren en dus weet je eigenlijk nog niets. Maar om nu alle partijprogramma’s van politieke partijen in jouw gemeente te gaan doorspitten, dat gaat dan ook weer ver. En dus ben je na het doen van zo’n stemwijzer niet per definitie iets wijzer geworden. Ja, dat je nu weet wat Wmo betekent. Want dat heb je gegoogled.

Speldwijzer

Mocht je geen zin hebben in uitgebreide stemwijzers maar toch willen weten hoe het er met jouw politieke voorkeur voorstaat, doe dan de Speldwijzer. Het stemadvies schijnt overigens wel bindend te zijn.

stemwijzer-de-speld
Er moet meer geld
– De Speld

Powered by WPeMatico