Netflix heeft het aangedurfd om de film Annihilation op te pikken waar blijkbaar de normale cinema zich er niet aan wilde wagen vanwege het mogelijk hoge cult gehalte van deze ongekend spannende scifi-fim. Een gemiste kans want Annihilation is een film die je niet snel gaat vergeten.

In Annihilation zien we vijf vrouwen die zich volgens het verhaal aan een regelrechte zelfmoordmissie wagen in een natuurpark waar na een mysterieuze inslag op een vuurtoren een enorme kleurvlek op het landschap ontstaat. In dit gebied wat The Shimmer (De Flikkering) wordt genoemd lijkt de natuur volledig te zijn veranderd. Militaire expedities die deze vreemde natuurelementen moesten onderzoeken verdwijnen allen spoorloos.

Hoofdrolspeelster is de rouwende DNA-wetenschapster Lena (Natalie Portman) die haar echtgenoot Kane (Oscar Isaac) mist die verdween tijdens één van de militaire expedities. Wanner hij op een nacht plotseling terugkeert besluit Lena met een team zelf te uit te zoeken wat haar man werkelijk is overkomen.

In sommige recensies wordt de film ongegeneerd gruwelijk genoemd vanwege de buitenaardse chaos maar alles is onderdeel van een bijzondere wereld. Annihilation is het bewijs dat er nog genoeg sciencefiction verhalen te bedenken zijn zonder dat we in een ruimteschip moeten stappen op zoek naar ‘stranger things‘.

Kijktip: Misschien niet te laat kijken als je moeilijk in slaap komt.

Powered by WPeMatico