Bayonetta en Bayonetta 2 zijn met recht klassiekers te noemen. De character action games van Platinum games zijn snel en spectaculair. Bayonetta (2010) verscheen oorspronkelijk op de Xbox 360 en Playstation 3, maar Bayonetta 2 (2014) moest het doen met alleen een Wii U release. Maar goed (vooral voor die laatste) dat beide games nu opnieuw uitgebracht zijn op de Nintendo Switch.

Want deze games verdienen het gespeeld te worden. Neem de intro van Bayonetta: je bent op een vallende kloktoren in gevecht met engelen terwijl een verteller je introduceert in een verhaal over de verstoorde balans tussen licht en duister. En dat is nog maar het begin.

De rest van beide games speelt net zo spectaculair. Je kunt prima wegkomen met wat willekeurig op de knoppen rammen, maar als je voor een goede score speelt, en als je vette aanvallen op je scherm wilt zien, zul je een diepere laag aan de game ontdekken en combo’s moeten gaan maken.

Powered by WPeMatico