Apple heeft een streaming videodienst nodig en een tijdje geleden was het gerucht er ineens dat ze Netflix zouden kunnen overnemen. Dat werd deels gevoed door de 200 miljard dollar die Apple vanuit het buitenland terug kon halen zonder er veel belasting over te betalen.

Het is daarna even stil geweest rond het thema, maar op de South by Southwest conferentie vertelde Apple’s hoofd van Software en Services Eddy Cue gemeld dat Netflix zeker niet wordt overgenomen (en Disney ook niet) en dat Apple gaat inzetten op haar eigen dienst.

Om dat te doen heeft het techbedrijf uit Cupertino al een heel aantal experts binnengehaald op het gebied van videostreaming en videoproducties, onder meer mensen van Sony Pictures. Het team van ongeveer veertig personen zou het netwerk van Apple gaan uitbreiden en zo zorgen dat Apple, zoals ze het zelf zeggen, de beste content kunnen bieden.

We zijn volledig all-in op video, maar het verschil is dat we gefocust zijn op kwaliteit, niet kwantiteit. Het verhaal moet goed zijn.

– Eddy Cue

Powered by WPeMatico