Bijna een jaar geleden kwam mede Google-oprichter Larry Page met de Kitty Hawk: een vliegend apparaat op elektriciteit dat je zonder vliegbrevet zou moeten kunnen besturen. Er werd toen voor het einde van 2017 een commerciƫle versie beloofd, maar dat is niet helemaal gehaald. Die eenpersoonsvlieger is nog steeds in ontwikkeling, maar nu gaat het bedrijf een stap verder met een heuse autonome luchttaxi voor twee personen: Cora. Met 12 elektrische motoren kan Cora verticaal opstijgen en doordat de opwaartse kracht verdeeld wordt is Cora een stuk stiller dan bijvoorbeeld een helicopter.

Als de Cora is opgestegen kan de propeller aan en dan kan er een snelheid van 180 kilometer per uur worden gehaald. Het is niet zo dat je ook echt 180 kilometer kunt reizen trouwens, want de Cora heeft maar batterijcapaciteit voor vluchten van 100 kilometer, oftewel iets meer dan een half uur vliegen. Je kunt dan op een hoogte van 150 meter tot een kilometer de lucht in.

Article-2-1536x1184

Powered by WPeMatico