Eerder deze week trokken duizenden virtuele olifanten door Amsterdam op weg naar Botswana als onderdeel van #MarchforGiants, een wereldwijde digitale campagne tegen stropers.

Een derde van de Afrikaanse olifanten is al verloren, met een gemiddelde van 55 doden per dag. De virtuele kudde olifanten van #MarchforGiants reist over social-mediaplatforms en digitale billboards over de hele wereld om het bewustzijn te vergroten.

March for Giants

#MarchforGiants is een wereldwijde optocht van virtuele olifanten over digitale billboards en sociale media. Iedereen kan meedoen door € 6 te doneren via www.marchforgiants.org. Donateurs kunnen vervolgens het ontwerp van hun olifant aanpassen voordat deze zich bij de kudde voegt. Donateurs zien hun eigen olifant vervolgens de wereld over gaan.

Het is begonnen op 8 maart in Manchester en marcheert vervolgens verder naar Birmingham, Londen, Amsterdam, Parijs en Melbourne. Op 14 maart verschenen duizenden olifanten op het grote digitale scherm van Ngage Media bij station Amsterdam Zuid-WTC. Uiteindelijk is de kudde op 16 maart aankomen in Botswana waar op dat moment een grote internationale conferentie was ten behoeve van de bescherming van olifanten.

Powered by WPeMatico