De site Malwarebytes heeft informatie weten op te duiken over een apparaat waar eerder alleen maar geruchten over gingen: de GrayBox, een apparaat waarmee je iPhones makkelijk zou kunnen hacken. Dat leek toch te gek: zo makkelijk kon het toch niet zijn? Dat blijkt dus wel zo.

De Graykey is een simpel grijs doosje van 10×10 centimeter waar twee Lightning-kabels uitsteken. Je kunt er twee iPhones aanhangen en als je die twee minuten laat zitten begint een proces dat eindigt met een zwart scherm op de iPhone in kwestie met daarop de inlogcode. Dat kan een uurtje of twee duren, dat kan twee dagen duren, maar uiteindelijk komt de passcode van de iPhone in beeld en kan ‘ie open.

GrayKey-unlocked-iPhone-600x565
Het programma dat via de GrayKey op iPhones wordt gezet in actie. Foto: Malwarebytes

Powered by WPeMatico