Het is ingenieus, maar nog steeds vreselijk illegaal. Een ‘postorderbedrijf’ voor drugs in Nederland werd opgerold door de politie waarbij vier verdachten werden opgepakt. Drie daarvan waren vanuit Amsterdam voorspelbaar genoeg actief op het dark web om de drugs te verkopen, maar één van de verdachten had een wel heel speciale taak vanuit Werkendam: het 3D-printen van neppe inktcartridges en Nintendo-cartridges met dubbele bodems die dienden als het verpakkingsmateriaal voor de verkochte drugs.

Op deze manier zijn er vermoedelijk tienduizenden postpakketten met LSD, XTC, coke en MDMA wereldwijd verzonden zonder dat iemand het in de gaten had. Het Openbaar Ministerie meldt dat de hele operatie nu opgerold is en al het materiaal in beslag is genomen. Dan hebben we het dus over een hoop drugs, de 3D printers maar ook vuurwapens, auto’s en natuurlijk digitaal betaalmiddel Bitcoin.

Powered by WPeMatico