Als je van plan was om een inderhaast opgezette cryptovaluta te gaan pushen zul je het toch buiten de grote techbedrijven moeten gaan zoeken. In navolging van Facebook en Google gaat ook Twitter namelijk dit soort advertenties verbieden. Volgens Sky News worden alle betaalde berichten over cryptovaluta, ICO’s en andere tokenverkopen namelijk binnenkort geblokkeerd daar.

Er gaan blijkbaar wel een aantal uitzonderingen zijn, maar welke dat gaan worden is op dit moment niet bekend. Het is ook logisch dat de techbedrijven dit doen, want het is wel duidelijk dat de crypto-wereld op dit moment niet heel kosjer is. Er worden te veel valse beloften gedaan en de manier waarop financiële producten (want dat zijn het vaak wel) worden aangeprezen als ‘kan-niet-missen’ kansen is op zijn best onduidelijk.

Reguleren

De roep om regulering van de cryptovaluta-wereld wordt steeds groter en het is goed om te zien dat de grote techbedrijven naast verschillende regeringen ook hun verantwoordelijkheid aan het nemen zijn daarin. Het gaat niet tegenhouden dat invloedrijke mensen (of mensen die die mensen pretenderen te zijn) op social media schimmige zaken aanprijzen, maar door het in elk geval niet betaald door te zetten maken ze het bedrijven die niets goeds in de zin hebben in elk geval lastiger om de ongeïnformeerde consument te misleiden.

Het op dit moment nog relatief ongereguleerde speelveld waarin cryptovaluta zich bevindt heeft geen enkele van de beschermingen die je in andere sectoren (zoals de ‘echte’ beurs) tegenkomt en dat maakt het juist zo makkelijk voor malafide bedrijven of individuen om mensen ronduit te flessen. Hoe minder mogelijkheid ze daar voor krijgen, hoe beter. Goede actie dus.

[Afbeeldingen © Travis – Adobe Stock]

Powered by WPeMatico