Tabula rasa was in Vlaanderen een kijkcijferhit met gemiddeld meer dan 1.25 miljoen kijkers. Na Vlaanderen volgden Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Netflix heeft daarna vrijwel onmiddellijk de 9-delige serie opgepakt zodat deze nu ook wereldwijd te bekijken is en niet zonder succes want de internationale kritieken voor deze psychologische thriller zijn lovend. Tabula rasa doet zeker niet onder voor de vele spannende Scandinavische thrillers.

Tabula Rasa is een psychologische thriller over Annemie “Mie” D’Haeze (Veerle Baetens), een jonge vrouw die na een auto-ongeluk lijdt aan geheugenverlies en wordt opgesloten in een beveiligd psychiatrisch ziekenhuis. Mie wordt bezocht door een rechercheur die beweert dat zij de laatste persoon was met de verdwenen Thomas De Geest. Als getuige en hoofdverdachte lijkt zij de enige sleutel te zijn in deze mysterieuze verdwijning. Mie kan pas uit het ziekenhuis worden vrijgelaten als Thomas is gevonden.

Om de puzzel op te lossen en Thomas te vinden, moet Mie haar verloren herinneringen reconstrueren en haar weg terugvinden door het donkere labyrint van haar recente verleden. Hoe meer ze zich herinnert, hoe meer ze niet alleen de mensen om haar heen begint te wantrouwen, maar ook … zijzelf. Zijn deze nieuwe herinneringen echt of slechts hersenspinsels in een wanhopige poging om de lege plekken in te vullen?

Powered by WPeMatico