Volkswagen heeft tijdens de Autoshow van Genève de nieuwste versie van hun SElf DRIving Car (afgekort SEDRIC) voorgesteld. SEDRIC (2) is een ideeënplatform dat ze bij Volkswagen omschrijven als een veilige en praktische mobiliteitsoplossing voor een grote doelgroep. En hoewel dit nog steeds een studiemodel is geeft SEDRIC wel degelijk een realistisch beeld over hoe zelfrijdende voertuigen er in de toekomst uit gaan zien.

Volkswagen wil net als andere autofabrikanten graag een leidende rol spelen op het gebied van autonoom rijden. Hiervoor is een eigen Self-Driving System (SDS) ontwikkeld dat de technologische basis is voor individuele mobiliteit in de toekomst.

SEDRIC in 2017

De eerste SEDRIC werd in 2017 gepresenteerd en fungeert sindsdien als platform voor volledig autonoom rijden. Het afgelopen jaar zijn er grote stappen gemaakt bij de ontwikkeling van SDS voor het herkennen van de omgeving en het analyseren van verkeersgegevens. Daarnaast wil Volkswagen het SDS inzetten om problemen op het gebied van files, luchtvervuiling en veiligheid in steden te helpen oplossen.

SedricSchoolbus
SEDRIC schoolbus

Powered by WPeMatico