Ik had er nog nooit van gehoord, het ‘death cross’. Bitcoin lijkt er echter op af te gaan, en dat heeft alles met de langetermijnwaarde te maken, zo blijkt. Het kruis des doods treedt op als je in een grafiek de huidige koers, de koers gemiddeld over 50 dagen én de koers over 200 dagen op hetzelfde punt krijgt. Zoals je kunt zien in de onderstaande grafiek van Bloomberg zitten we daar bijna.

Die kruising is een slecht teken, zeggen financieel analisten. Als je dat punt bereikt is er namelijk sprake van een structurele koersdaling en dat voorspelt weinig goeds voor de digitale munt. Nou is Bitcoin al een tijdje aan het flubberen, maar zoals ik al eerder zei zit er wel een soort van harde lijn ergens rond de paar duizend euro, omdat de munt voornamelijk in handen is van een klein aantal beleggers (want dat zijn het inmiddels gewoon) die de cryptovaluta gewoon weigeren te verkopen.

bitcoin-deathcross

Powered by WPeMatico