Volgens Bloomberg heeft Apple een geheime fabriek in Californië waar ze bezig zijn met het maken van hun eigen schermen. Het zou gaan om zogenaamde MicroLED schermen. MicroLED lijkt op OLED, maar heeft een aantal voordelen ten opzichte daarvan. Het is energie-efficiënter, heeft een betere responstijd en kan beduidend helderder beeld weergeven zonder in te boeten op het diepe zwart dat OLED biedt.

Die schermen zijn lastig om te produceren, dus de fabriek is maar klein. Het project is volgens insiders vorig jaar al bijna afgeblazen, maar Apple is toch doorgegaan met de productie en nu beginnen de schermen langzaam vorm te krijgen. Het zou alsnog wel een paar jaar duren voordat consumenten MicroLEDs in hun Apple Watches gaan zien, om van iPhones nog maar te zwijgen.

We hebben een hoop geld geïnvesteerd in deze faciliteit. Het is groot genoeg om ons door het maakproces te krijgen en zorgt er voor dat we alles binnenskamers kunnen houden tijdens het ontwikkelingsproces.

– Apple engineer

Powered by WPeMatico