Podcasts stammen alweer uit de tijd dat we nog iPods gebruikten om onderweg muziek te luisteren. De naam podcast is namelijk een samentrekking van iPod en broadcast. In de beginjaren van de 21e eeuw kwamen ze op; het waren vooral radio DJ’s die ermee wisten te scoren, maar echt lang hield de populariteit van podcasts niet aan. Tot nu; ze zijn weer helemaal terug en worden massaal beluisterd. En hoewel de mannetjes van de radio wederom bewijzen dat zij het beste zijn in het maken van dit soort audio-uitzendingen, spelen bedrijven ook in op deze trend. Zoals KLM, die nu met een serie podcasts komt over unieke reiservaringen.

The Journey

Het is een beetje Floortje naar het einde van de wereld, maar dan in podcast-vorm. De serie The Journey is een Engelstalige podcast waarin een speciale reis centraal staat. In alle gevallen is dat een reis die het leven van iemand heeft veranderd, of er een grote invloed op heeft gehad.

Het leuke is dat KLM hier reizigers aan het woord laat, die hun waargebeurde reisverhalen delen. Je kunt ze gratis beluisteren via podcast.KLM.com (maar ook via Apple Podcasts, Spotify en Google Play). Er staan nu zes podcasts online die allemaal ongeveer een half uur duren.

De eerste aflevering heet ‘Living with Bears’ hoor je het reisverhaal van de Nederlandse Linda Nijlunsing. Voor de liefde komt ze in Alaska terecht, in de verlaten wildernis waar beren wonen. Waar podcasts normaal gesproken weinig audio-effecten kennen en je het moet doen met de stem van de sprekers, heeft KLM er echt werk van gemaakt. In het geval van de eerste podcast over Linda in Alaska hoor je onder andere water- en natuurgeluiden om je helemaal mee te nemen in het verhaal. Niet helemaal de charme van podcasts zoals ik ze ken, maar het maakt het verhaal wel boeiend om te luisteren.

Powered by WPeMatico