Apple Pay, contactloos betalen met je iPhone of Apple Watch, is vanaf nu te gebruiken in Nederland. Dat wil niet zeggen dat Apple Pay ook echt uit is in Nederland, want de manier waarop je het zou kunnen gebruiken is nogal ingewikkeld. Ten eerste moet je klant zijn bij Bunq bank en een premium abonnement hebben (à 8 euro per maand). Daarna moet je je iPhone of Apple Watch instellen op een andere regio, namelijk Italië of Spanje, want dat zijn de landen waar Apple Pay wel werkt en waar Bunq zit.

Met die stappen gedaan kun je een Apple Pay-kaart toevoegen via de Bunq-app en dan kun je eenmaal toegevoegd gewoon contactloos betalen met je telefoon of horloge waar je dat eerder ook met een andere Maestro-kaart zou kunnen doen. Het is een leuke truc van Bunq, die ze in een recente presentatie ook nog bijna op zijn Apples helemaal aan het einde doen:

Powered by WPeMatico