Na de Mokka X en Crossland X lanceerde Opel vorig jaar de Opel Grandland X, de grootste versie van de X-modellen. De Grandland X komt voort uit de eerste samenwerking tussen PSA (Peugeot, Citroën, DS) en Opel en wordt gebouwd in de Zaragoza (Spanje).

Het is familie van de Peugeot 3008, maar daar blijft het verder bij want de Opel Grandland is in vrijwel alle opzichten een andere auto geworden en vooral een echte Opel met een herkenbare styling. Naast de bestaande modellen is er nu ook een aanzienlijk dikkere versie met een 2.0 CDTI motor met een vermogen van 177 pk (130 kW) en met een nieuwe achttrapsautomaat. Beide maken duidelijk dat deze X waarschijnlijk het meest krachtige en ‘smooth’ rijdende model van de Grandland X serie is. Gelijk met de lancering van de dikste Crossland X introduceert Opel ook haar ‘Ultimate’ modellen, vertaald als de ultieme Crossland X reeks.

Het topmodel

Het topmodel is duidelijk de Grandland X met de 2.0 CDTI met een vermogen van 177 pk en de bovengenoemde automaat. Het brandstofverbruik lijkt gunstig met 4.8 – 4.9 l/100 km (NEDC). De CO2-uitstoot is 126-128 g/km, afhankelijk van de gekozen velgen.

Opel_Grandland_X_Ultimate_1

Powered by WPeMatico