Het was na de ophef over Cambridge Analytica en de gegevens die Facebook zomaar heeft laten gaan richting derde partijen te verwachten: er is een flinke backlash. Niet alleen voelen veel gebruikers zich bedrogen en zijn ze nu bezig met het aanpassen van hun privacy-instellingen, er zijn ook veel mensen die nu helemaal van Facebook af willen.

De afweging wat Facebook nou echt toevoegt in hun leven versus wat ze kunnen kwijtraken aan data weegt voor sommigen niet tegen elkaar op en dus is het tijd om er uit te stappen. De hashtag #DeleteFacebook is trending, maar opvallend is dat niet alleen gewone gebruikers er genoeg van hebben. Ook insiders bij Facebook spreken zich steeds vaker uit, met als extreemste voorbeeld ex-WhatsApp bedenker en voormalig Facebookmedewerker Brian Acton, die direct oproept om Facebook te verwijderen.

Powered by WPeMatico